“Ik gun jou de meest positieve bevalervaring. Door realistische informatie en mijn no-nonsense aanpak help ik jou daar naar toe.”

Ik ben Sharon. Moeder van 4 (hele lieve) kindjes, opgeleid tot gedragswetenschapper en jouw lifeline naar een prettige bevalling.

Als specialist in dit vakgebied geef ik bevalcursussen vanuit een realistische en no-nonsense benadering. Ik baseer mijn aanpak op onderzoek, cijfers en statistieken. Daarnaast zal ik je altijd mijn eerlijke mening en advies geven. Ik geloof namelijk dat geen enkele vrouw is overgeleverd aan ‘het lot’ of de medische wereld. Je hebt altijd een keuze en daar neem ik je stap voor stap in mee. Waarom? Omdat jij een bevalling verdient waar je met geluk en trots op terugkijkt.

“Een bevalling is een ervaring in het leven van een vrouw die er werkelijk toe doet” - Milli Hill

Waarom ik jou wil helpen

Uit eigen ervaring weet ik hoe cruciaal een goede voorbereiding is. Na drie bevallingen, waaronder een hoog-risico tweelingzwangerschap, heb ik de voordelen van kennis en vertrouwen zelf mogen ervaren. En dat was een gamechanger. Het gevoel van controle was hemels en liet me niet meer los. Ik kende mijn rechten, begreep de ins en outs van medische ingrepen, en ik stelde het perfecte geboorteteam samen. Ik voelde me gezien en gehoord en beleefde mijn ultieme droombevallingen. Geluk? Dat is maar een stukje van de puzzel. Een goede voorbereiding is the key.

"Jij hebt echt geluk gehad met je bevallingen!”

Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik die opmerking heb gehoord. Mensen kijken vaak verbaasd als ik vertel hoe angstig ik was voor mijn eerste bevalling én hoeveel bloed, zweet en tranen het heeft gekost om die te overwinnen. Nachtenlang bedacht ik me hoe ik mijn baby er in godsnaam uit moest werken. Wat als het niet past? Wat als ik de pijn niet aankan? Maar het was vooral die intense angst voor witte-dokters-jassen die me beheerste. Wat als ik de controle zou verliezen? Een allesomvattend gevoel dat het soms lastig maakte te genieten van mijn zwangerschap. Ik besloot mijn angst onder ogen te komen en me voor te bereiden alsof er geen morgen was. Niet wetende hoe life changing dat zou zijn…
Hypnobirthing en childbirth educator Sharon Groen

Tijd voor een andere aanpak

Ik nam het heft in eigen handen en spendeerde uren aan het lezen van wetenschappelijke artikelen. Ik dook in studieboeken over verloskunde, volgde een uitgebreide bevalcursus en bekeek elk bevalfilmpje dat ik kon vinden (waarmee ik Paul tot waanzin dreef 🙂). Tijdens dit proces ontdekte ik welke factoren de kans op een positieve bevalling vergroten en hoe ik hier zelf invloed op kon uitoefenen. Langzaam maar zeker begon ik vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en het geboorteproces. Op 28 augustus 2019 beviel ik in zes uur van onze dochter Nora, thuis is mijn vertrouwde omgeving, met Paul en onze verloskundige aan mijn zijde. Was het hard werken? Ja. Het was rauw, intens, en bovenal AMAZING.

Hypnobirthing en bevallingsexpert Sharon Groen

Tijd voor een andere aanpak

Ik nam het heft in eigen handen en spendeerde uren aan het lezen van wetenschappelijke artikelen. Ik dook in studieboeken over verloskunde, volgde een uitgebreide bevalcursus en bekeek elk bevalfilmpje dat ik kon vinden (waarmee ik Paul tot waanzin dreef 🙂). Tijdens dit proces ontdekte ik welke factoren de kans op een positieve bevalling vergroten en hoe ik hier zelf invloed op kon uitoefenen. Langzaam maar zeker begon ik vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en het geboorteproces. Op 28 augustus 2019 beviel ik in zes uur van onze dochter Nora, thuis is mijn vertrouwde omgeving, met Paul en onze verloskundige aan mijn zijde. Was het hard werken? Ja. Het was rauw, intens, en bovenal AMAZING.

Het begin van De Geboorte Academy

Al snel viel me op dat zwangere vriendinnen naar me kwamen voor advies. Ze begrepen het belang van een goede voorbereiding, maar zochten naar concrete stappen. Ik deelde met passie mijn kennis, en al gauw voelde ik dat ik iets bijzonders in handen had.

Mijn leven staat altijd in het teken van rechtvaardigheid, autonomie en eerlijke behandeling. Van jongs af aan wilde ik de touwtjes in handen hebben, en die sterke wil is altijd gebleven.

In de wereld van bevallen miste ik iets essentieels, iets wat mijn vuur voor rechtvaardigheid aanwakkerde. Een voorbereiding zonder invloed van populaire meningen, maar gebaseerd op eerlijke informatie. Ik zocht naar een cursus die leert keuzes te maken, om te gaan met ‘wat als’ situaties, en wetenschappelijk onderbouwd is.

Toen vielen de puzzelstukjes op hun plek. Ik nam het heft in eigen handen, volgde opleidingen (o.a. Medisch Bevallen en Docent Hypno-birthing)en ontwikkelde een uniek lesprogramma met verloskundigen en gynaecologen. Wat ben ik trots!

Deze cursus gaat verder dan kennisoverdracht; het staat voor mijn diepgewortelde overtuigingen in rechtvaardigheid, eerlijkheid en respect voor individuele keuzes. Het is ontworpen om aanstaande moeders oneindig vertrouwen te geven, maar ook om te voorzien van medische kennis en aan te moedigen kritisch na te denken. Samen werken we aan een voorbereiding waar jouw keuzes gerespecteerd worden, waar rechtvaardigheid bovenaan staat en waar de kracht van samenwerking ervan af spat! 

Het is mijn wens dat zoveel mogelijk vrouwen de prachtige ervaring hebben die ik heb gehad: dat geboorte geven het allermooiste ooit kan zijn.

Leuke weetjes over mij

.. ik mijn ouders gek heb gedreven met de vraag “Maar waarom dan?” Nu ik zelf moeder ben en een mini-me heb rondlopen begrijp ik beter wat ze precies bedoelen 😉

…Ik naast perinataal psycholoog en bevalspecialist in opleiding ben tot prenataal echoscopiste. Nog meer zwangere en baby’tjes ♡

…ik altijd bang ben geweest om te poepen tijdens de bevalling en, in tegenstelling tot alle goed bedoelde adviezen, die angst helaas nooit is verdwenen. Nu hoor ik je denken; “En en en? Is er gepoept?” Boek mijn cursus en ik vertel je alles over mijn poepervaring 🙂

…ik in een volgend leven graag in dezelfde familie wordt geboren, en hetzelfde gezin sticht, maar dan ergens als boerin in de natuur. Zoals Fins Lapland, Canada of op een uitgestrekte vlakte in Nieuw-Zeeland. Ik ben dankbaar voor het leven in Nederland, maar soms verlang ik gewoon naar iets meer rust 🙂

…het lijkt alsof ik een bijzondere “Derek Ogilvie” gave heb en kan aanvoelen wanneer iemand zwanger is. Eerst leken mijn ‘voorspellingen’ puur toevallig, maar naarmate de tijd vordert en mijn succesratio omhoog schiet, kunnen we er bijna niet meer omheen

Mijn ervaring

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht heb ik me gespecialiseerd in perinatale psychologie, waarin de periode rondom de geboorte wordt bestudeerd. Ik pas die kennis toe in mijn praktijk, genaamd Sharon Groen, waar ik vrouwen ondersteun bij de transitie naar het ouderschap. Daarnaast heb ik de opleiding Medisch Bevallen® gevolgd bij Rianne Reijneveld en ben ik gecertificeerd HypnoBirthing® Childbirth Educator. Met mijn kennis en ervaring help ik jou graag om de regie over jouw bevalling te behouden.

Ik sta voor je klaar

Als je vragen hebt, aarzelt over welke cursus het beste bij je past, of als er iets anders is dat je graag wilt bespreken, aarzel dan niet om contact met me op te nemen via WhatsApp, telefoon of e-mail. Ik denk graag met je mee.

Ontspannen bevalling in met goede voorbereiding